בשרי: קובה אדומה עם סלק



מילוי קובה:
4-5  בצלים
חצי קילוגרם בשר בקר / חזה עוף
•חופן עלי סלרי קצוצים דק 
•1 כפית  פלפל שחור
• מלח לפי הטעם 
•1 כפית בהרט (אופציה)

בצק קובה:
• 3 כוסות סולת
•1 כפית מלח
• 2 כפות שמן
• 1/2 כוס בורגול שטוף במים (אופציה)

רוטב:
• 1 בצל קטן
• 4-5 סלק חתוך דק
• 3-4 כפות סוכר
• לימון לפי הטעם
• 1 כפית מלח
• 1 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:

הכנת הקובה:
1. בקערה שמים את הסולת יחד עם הבורגול ומוסיפים מים, מלח ושמן עד לקבלת
בצק רך (כוס וחצי מים במידת הצורך ניתן להוסיף עוד מעט מים)
2. לאחר מכן מכינים את המילוי של הקובה
3. לחלק את הבצק לעיגולים וממלאים את הקובה

הכנת הרוטב:
1. נוסיף מעט שמן לסיר
2. מטגנים מעט את הבצל
3. מוסיפים את הסלק
4. מוסיפים 1 כפית פלפל שחור
5. מכסים את הסלק במים ונותנים לסיר להתבשל על אש גבוהה
עד לרתיחה ולאחר מכן להנמיך את האש.
6. כשהסלק מתבשל מוסיפים מים עד לחצי הסיר
7. מוסיפים את 1 כפית מלח, 3-4 כפיות הסוכר ולימון לפי הטעם
8. מגבירים לאש גבוהה ומוסיפים את הקובות בהדרגה ולאחר שהקובות התקשו מנמיכים לאש נמוכה ומבשלים בערך כחצי שעה.


טיפ
- מומלץ להגיש עם אורז לבן 

קובה אדומה עם סלק מתוך ספר המתכונים של סבתא סעידה
קובה אדומה 
למתכונים נוספים לחצו כאן : ספר המתכונים של סבתא סעידה


תגובות

הוסף רשומת תגובה