טבעוני: קובה במילוי עדשים שחורות



מעטפת הקובה:

3 כוסות סולת
כפית מלח                        
2 כפות שמן זית
כ-2 כוסות מים  או יותר או לפי הצורך (כמות המים קובעת את רכות הקובה פחות מים תצא קובה קשה)
לערבב הכל  יחד ולהשהות כחצי שעה העיסה מתייצבת

אופן ההכנה :
1. להרתיח 2 כוסות  של עדשים שחורים כ-25 דקות .
לאחר מכן לסנן .
2. חלק מן העדשים לטחון וחלק מהעדשים למעוך כמו שמועכים פירה
ולאחד אותם יחד ולהניח בצד.
3. לטגן 3 בצלים גדולים קצוצים  עד שהבצל משחים
4. 2 סלסלות פטריות לקצוץ  ולהוסיף לבצל המושחם ולהמשך לטגן יחד
5. להוסיף מלח + פלפל שחור + כמון
6. להניח בצד שיתקרר
7. לאחר שמתקרר לקצוץ פלפל חריף ירוק (קצוץ דק)
8. צרור פטרוזליה לקצוץ דק ולהוסיף לעדשים לערבב היטב
ולשפר טעמים אם יש צורך  .
** המלוי צריך לקחת ביד ליצור כדור ולוודא שנוצר כדור כדי שיהיה אפשר למלא. 

הכנת הקובה:

לקחת מגש לשים עליו נייר אפיה ולשים את הקובה המוכנה מעל הנייר  אני שמה אחר כך קצת במקפיא שיתייצבו ושמה במרק.
לשים בקערה מים כדי להרטיב את הידיים כשיוצרים את הקובה .
**לקרוץ את הסולת ולשים ביד אחת,  ביד השניה לקחת  מהמילוי ולדחוף את המילוי בתוך הסולת וליצור עיגול מהקובה ולשטח מעט.  המעטפת של הסולת לא אמורה להיות עבה .

רוטב:
• 1 בצל קצוץ דק
• 3 עגבניות מגורדות
 2 כפות רסק עגבניות
• 1 כפית פפריקה מתוקה
• 1 כפית מלח
• 1 כפית פלפל שחור
• 3-5 קישואים חתוכים לעיגולים ** לא לקלף
• חצי ק"ג דלעת חתוכה לחתיכות קטנות (להשאיר עם הקליפה)
הכנת הרוטב:
1. נוסיף מעט שמן לסיר
2. מטגנים את הבצל
3. מוסיפים את התבלינים
4. מוסיפים את העגבניות המגורדות והרסק
5. מוסיפים את הקישואים והדלעת
6. מוסיפים מים עד לרתיחה ומבשלים כעשרים דקות
7. מוסיפים את הקובות בהדרגה ולאחר שהקובות התקשו מנמיכים לאש נמוכה ומבשלים בערך כחצי שעה.
טיפ
- להוסיף מים לפי הצורך


קובה במילוי עדשים


למתכונים נוספים לחצו כאן: ספר המתכונים של סבתא סעידה

תגובות