בשרי: קובה עם נענע


קובה עם נענע

המצרכים:

מילוי קובה:
4-5 בצלים
חצי קילוגרם בשר בקר / חזה עוף
•חופן עלי סלרי / פטרוזיליה קצוצים דק 
• 1 כפית פלפל שחור
• מלח לפי הטעם 
• בהרט (אופציה)

בצק קובה:
• 3 כוסות סולת
• 1 כפית מלח
• 2 כפות שמן
• 1/2 כוס בורגול שטוף במים (אופציה)


רוטב:
• 10-15 שיני שום
• 3 עגבניות מגורדות
• 3-4 כפות סוכר
• לימון לפי הטעם
• 1 כפית מלח
• 1 כפית פלפל שחור

• חופן עלי נענע קצוצים 
2 כפות רסק עגבניות



הכנת הקובה:
1. בקערה שמים את הסולת יחד עם הבורגול (אופציה) ומוסיפים מים, מלח ושמן עד לקבלת בצק רך. (כוס וחצי מים עם יש צורך להוסיף).
2. לאחר מכן מכינים את המילוי של הקובה.
3. לחלק את הבצק לעיגולים וממלאים את הקובה

הכנת הרוטב:
1. נוסיף מעט שמן לסיר
2. מטגנים את השום
3. מוסיפים את העגבניות המגורדות והרסק ומבשלים כמה דקות
4. מוסיפים פלפל שחור, מלח, לימון וסוכר 
5. מוסיפים מים עד לרתיחה
6. מוסיפים את הנענע הקצוצה 
8. מוסיפים את הקובות בהדרגה ולאחר שהקובות התקשו מנמיכים לאש נמוכה ומבשלים בערך כחצי שעה.

טיפ
- מומלץ להגיש עם אורז לבן


קובה עם נענע מתוך ספר המתכונים של סבתא סעידה
קובה עם נענע


למתכונים נוספים לחצו כאן: ספר המתכונים של סבתא סעידה

תגובות