סמבסוק
במילוי חומוס פיקנטי
המצרכים:
• חצי ק"ג חומוס – להשרות במים כיום לפני ההכנה ולמחרת מבשלים בסיר לחץ
• 1 ק"ג בצל קצוץ דק
• פלפל שחור לפי הטעם
•1 כף כמון
• מלח לפי הטעם
• 1/4 כפית פפריקה חריפה
• 1 ק"ג קמח לבן
• 1 כוס שמן
• 3 כוסות מים
• 2 כפות שמרים יבשים / 50 גרם שמרים טריים
אופן ההכנה:
הכנת הבצק:
1. בקערה מכניסים את הקמח
3. מוסיפים את השמרים, המלח והשמן
4. מוסיפים מים פושרים בהדרגה
5. נותנים לבצק לנוח עד לתפיחה של הבצק
הכנת המילוי:
1. טוחנים את החומוס המבושל
2. בסיר שטוח מטגנים את הבצל הקצוץ עד לגוון זהוב, מוסיפים את התבלינים,
לאחר מכן מוסיפים את החומוס הטחון ומבשלים כמה דקות.
הכנת הסמבוסק:
1. מרדדים את הבצק
2. לקרוץ לעיגולים בקוטר של בערך 7 ס"מ (ניתן להיעזר בכוס זכוכית)
3. מכניסים את המילוי, מקפלים לחצי עיגול ומהדקים עד לקבלת הצורה של הסמבוסק
4. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הסמבוסק
טיפ
* מומלץ להשתמש במים של החומוס להכנת הבצק
* ניתן לאפות את הסמבוסק בתנור במקום לטגן
* ניתן להשתמש בקמח מלא (לבדוק את יחס המים לקילו קמח מלא)
למתכונים נוספים לחצו כאן: ספר המתכונים של סבתא סעידה
המצרכים:
• חצי ק"ג חומוס – להשרות במים כיום לפני ההכנה ולמחרת מבשלים בסיר לחץ
• 1 ק"ג בצל קצוץ דק
• פלפל שחור לפי הטעם
•1 כף כמון
• מלח לפי הטעם
• 1/4 כפית פפריקה חריפה
• 1 ק"ג קמח לבן
• 1 כוס שמן
• 3 כוסות מים
• 2 כפות שמרים יבשים / 50 גרם שמרים טריים
אופן ההכנה:
הכנת הבצק:
1. בקערה מכניסים את הקמח
3. מוסיפים את השמרים, המלח והשמן
4. מוסיפים מים פושרים בהדרגה
5. נותנים לבצק לנוח עד לתפיחה של הבצק
הכנת המילוי:
1. טוחנים את החומוס המבושל
2. בסיר שטוח מטגנים את הבצל הקצוץ עד לגוון זהוב, מוסיפים את התבלינים,
לאחר מכן מוסיפים את החומוס הטחון ומבשלים כמה דקות.
הכנת הסמבוסק:
1. מרדדים את הבצק
2. לקרוץ לעיגולים בקוטר של בערך 7 ס"מ (ניתן להיעזר בכוס זכוכית)
3. מכניסים את המילוי, מקפלים לחצי עיגול ומהדקים עד לקבלת הצורה של הסמבוסק
4. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הסמבוסק
טיפ
* מומלץ להשתמש במים של החומוס להכנת הבצק
* ניתן לאפות את הסמבוסק בתנור במקום לטגן
* ניתן להשתמש בקמח מלא (לבדוק את יחס המים לקילו קמח מלא)
![]() |
סמבוסק במילוי חומוס פיקנטי |
למתכונים נוספים לחצו כאן: ספר המתכונים של סבתא סעידה
תגובות
הוסף רשומת תגובה