אורז אדום עם חומוס
המצרכים– למנה של 2 כוסות אורז :
•2 בצלים קצוצים דק
•3 עגבניות מגורדות גס
• כוס וחצי חומוס מבושל
• כף רסק עגבניות
• 1/2 כפית פפריקה מתוקה
• כפית פלפל שחור
• כף מלח
• 2 כוסות אורז בסמטי (מושרה כחצי שעה במים)
• רבע כוס שמן זית / קנולה
• 3.5 כוסות מים לאורז
אופן ההכנה :
1. בסיר רחב, מחממים את השמן
2. להוסיף את הבצל ומטגנים עד לשקיפות
3. להוסיף את העגבניות המגורדות ולערבב קלות
4. להוסיף את התבלינים + החומוס המבושל
5. לבשל כ-10 עד 15 דקות ואם יש צורך, להוסיף מעט מים.
6. לאחר שהמים התאדו להוסיף את האורז המסונן + מים על אש גבוהה להרתיח עד לספיגת המים, להנמיך את האש ולכסות את הסיר למשך 15-20 דקות נוספות.
טיפ
- ניתן להוסיף תיבול בהתאם לצורך
- העיראקים נוהגים להשתמש בחצאי חומוס
המצרכים– למנה של 2 כוסות אורז :
•2 בצלים קצוצים דק
•3 עגבניות מגורדות גס
• כוס וחצי חומוס מבושל
• כף רסק עגבניות
• 1/2 כפית פפריקה מתוקה
• כפית פלפל שחור
• כף מלח
• 2 כוסות אורז בסמטי (מושרה כחצי שעה במים)
• רבע כוס שמן זית / קנולה
• 3.5 כוסות מים לאורז
אופן ההכנה :
1. בסיר רחב, מחממים את השמן
2. להוסיף את הבצל ומטגנים עד לשקיפות
3. להוסיף את העגבניות המגורדות ולערבב קלות
4. להוסיף את התבלינים + החומוס המבושל
5. לבשל כ-10 עד 15 דקות ואם יש צורך, להוסיף מעט מים.
6. לאחר שהמים התאדו להוסיף את האורז המסונן + מים על אש גבוהה להרתיח עד לספיגת המים, להנמיך את האש ולכסות את הסיר למשך 15-20 דקות נוספות.
טיפ
- ניתן להוסיף תיבול בהתאם לצורך
- העיראקים נוהגים להשתמש בחצאי חומוס
למתכונים נוספים לחצו כאן: ספר המתכונים של סבתא סעידה
תגובות
הוסף רשומת תגובה