בשרי: קובה עם במיה


קובה עם במיה

המצרכים:

מילוי קובה:
4-5 בצלים
חצי קילוגרם בשר בקר / חזה עוף
- בהרט (אופציה)
• 1 כפית פלפל שחור
• מלח לפי הטעם 

בצק קובה:
• 3 כוסות סולת
• 1 כפית מלח
• 2 כפות שמן
• 1/2 כוס בורגול שטוף במים (אופציה)
רוטב:
• שקית במיה קפואה / טרייה
• 3 עגבניות מגורדות
• 3-4 כפות סוכר
• לימון לפי הטעם
• 1 כפית מלח
• 1 כפית פלפל שחור

• 1 כפית פפריקה מתוקה
2 כפות רסק עגבניות
5 שיני שום
• 1 בצל קצוץ דק

אופן הכנת הקובה:
1. בקערה שמים את הסולת יחד עם הבורגול (אופציה) ומוסיפים מים, מלח ושמן עד לקבלת בצק רך. (כוס וחצי מים במידת הצורך ניתן להוסיף).
2. לאחר מכן מכינים את המילוי של הקובה.
3. לחלק את הבצק לעיגולים וממלאים את הקובה


הכנת הרוטב:
1. נוסיף מעט שמן לסיר
2. מטגנים את הבצל והשום
3. מוסיפים את הבמיה
4. מוסיפים את התבלינים
5. מוסיפים את העגבניות המגורדות והרסק
6. מוסיפים מים עד לרתיחה ומבשלים כרבע שעה
7. מוסיפים את הקובות בהדרגה ולאחר שהקובות התקשו מנמיכים לאש נמוכה ומבשלים בערך כחצי שעה.
טיפ
- להוסיף מים לפי הצורך

קובה עם במיה מתוך ספר המתכונים של סבתא סעידה
קובה עם במיה

למתכונים נוספים לחצו כאן: ספר המתכונים של סבתא סעידה

תגובות