שקשוקת סלק ירוק (אום פארקה)
המצרכים:
• 5-6 בצלים קצוצים דק
•סלק ירוק שטוף וחתוך גס
•4-5 שיני שום קצוצות
• פלפל שחור כחצי כפית
• כורכום כחצי כפית
• כמון כחצי כפית
• מלח לפי הטעם
• 5-6 ביצים
• 4 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
1. בסיר רחב על אש בינונית לחמם את השמן, לטגן את הבצל עד לגוון שחום קלות ולהוסיף את התבלינים.
המצרכים:
• 5-6 בצלים קצוצים דק
•סלק ירוק שטוף וחתוך גס
•4-5 שיני שום קצוצות
• פלפל שחור כחצי כפית
• כורכום כחצי כפית
• כמון כחצי כפית
• מלח לפי הטעם
• 5-6 ביצים
• 4 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
1. בסיר רחב על אש בינונית לחמם את השמן, לטגן את הבצל עד לגוון שחום קלות ולהוסיף את התבלינים.
2. להוסיף את הסלק החתוך ואת שיני השום הקצוצות
ולערבב יחד
3.לכסות את הסיר, להנמיך את האש עד שהסלק מתרכך .
4. לערבב את כל הביצים בקערה נפרדת ולשפוך מעל הסלק,
5. לערבב קלות ולבשל ללא מכסה עד שהביצים יתבשלו
טיפ
* ניתן להוסיף מעט מים במידת הצורך
* ניתן להפוך את השקשוקה לחריפה על ידי פלפל ירוק קצוץ דק
3.לכסות את הסיר, להנמיך את האש עד שהסלק מתרכך .
4. לערבב את כל הביצים בקערה נפרדת ולשפוך מעל הסלק,
5. לערבב קלות ולבשל ללא מכסה עד שהביצים יתבשלו
טיפ
* ניתן להוסיף מעט מים במידת הצורך
* ניתן להפוך את השקשוקה לחריפה על ידי פלפל ירוק קצוץ דק
![]() |
אום פארקה |
למתכונים נוספים לחצו כאן: ספר המתכונים של סבתא סעידה
תגובות
הוסף רשומת תגובה