בשרי: אורז אדום עם עוף וחומוס (פלאו וג'יג')


אורז אדום עם עוף וחומוס (פלאו וג'יג)

המצרכים– למנה:
5 כוסות אורז - להשרות במים כחצי שעה
2 בצל בינוני
כפית פלפל שחור
כפית פפריקה מתוקה
3 עגבניות מגורדות
2 כפות רסק
2 וחצי כוסות חומוס מקולף
כף מלח
חצי כוס שמן
6 כרעיים

אופן ההכנה :
1. בסיר רחב, מחממים את השמן
2. להוסיף את הבצל ומטגנים עד לשקיפות
3. להוסיף את העוף ולטגן כ- 5 דקות
4. להוסיף את העגבניות המגורדות, הרסק, התבלינים ולערבב קלות.
5. מוסיפים את החומוס, ממלאים את הסיר מים ונותנים לעוף להתבשל (ממלאים מים מעל העוף)
6. לאחר שהעוף והחומוס התבשלו (כשעה בערך), להוציא את העוף מהסיר
7.בסיר שבו בושלו העוף והחומוס מוסיפים את האורז המושרה  (ניתן להוסיף עוד מים במידת הצורך) ומבשלים על אש גבוהה, כאשר המים מתאדים, להנמיך את האש ולכסות את הסיר ל15-20 דקות נוספות.
8. בסיום, להניח את חתיכות העוף מעל האורז

טיפ



אורז אדום עם עוף וחומוס
אורז אדום עם עוף וחומוס  

למתכונים נוספים לחצו כאן: ספר המתכונים של סבתא סעידה

תגובות