טבעוני: קיצ'רי - אורז עם עדשים כתומות

קיצ'רי (אורז עם עדשים כתומות)

המצרכים:

2 כוסות אורז לבן – להשרות במים 30 דקות
• 1 כוס עדשים כתומים– להשרות במים 30 דקות
• 10-12 שיני שום כתוש 
1 כף כמון
• מלח לפי הטעם
• 2-3 עגבניות מגורדות 
• 1.5 כפות רסק עגבניות 
• 1/2 כוס שמן זית / רגיל

אופן ההכנה:


1. בסיר מחממים כחצי כוס שמן ומוסיפים את העגבניות המגורדות והרסק 
2. מוסיפים את האורז, העדשים והמלח
3. מוסיפים כ-3 כוסות מים
4. בזמן בישול האורז, מטגנים במחבט שום כתוש יחד עם כמון ושמן
5. כשהאורז מבושל שופכים את השום המטוגן והתבלינים מעל האורז ומערבבים.

טיפ
* ניתן להשרות את האורז יחד עם העדשים הכתומות


קיצ'רי מתוך ספר המתכונים של סבתא סעידה
ק'יצרי (אורז עם עדשים אדומות)
למתכונים נוספים לחצו כאן: ספר המתכונים של סבתא סעידה



תגובות