סלטים: החמוצים של סבתא (טורשי)

החמוצים של סבתא

המצרכים:
1 כרובית מפורקת לפלחים
• 5-6 גזרים מקולפים וחתוכים לעיגולים
• חצי כרוב חתוך גס
• פלפל חריף ירוק – בהתאם לדרגת החריפות הרצויה
• 6 עד 10 שיני שום קלופות
• חומץ כ-2 כוסות (יחס של 1.5 כוסות מים על כל כוס חומץ)
מים כ- 3 כוסות
• מלח גס כ-2 כפות
• 4-5 עלי דפנה
• חצי כפית עד כפית קארי חמוצים
• פלפל אנגלי 10 גרגרים
• קערה שטוחה וגדולה
• סיר גדול 

אופן ההכנה:

1. לאחר חיתוך ושטיפת הירקות להניח על הקערה ולפזר מלח גס.
2. בסיר גדול לשפוך את החומץ והמים, להוסיף את כל התבלינים עד לרתיחה.
3. לאחר שהנוזלים התקררו בסיר, להכניס את הירקות המומלחים לתוך הסיר המים אמורים לכסות את הירקות. במידה ולא, להוסיף נוזלים בהתאם ליחס (להרתיח בנפרד ולקרר)
4. לכסות את הסיר ולהשאיר יום בחוץ.
5. לאחר יום – להעביר את החמוצים עם הנוזלים לצנצנות סגורות הרמטית ולהכניס למקרר.

טיפ
* כדי למנוע צבע צהוב על הקערה כדאי להשתמש בסיר מתכת או בקערה. 



חמוצים (טורשי)

למתכונים נוספים לחצו כאן: ספר המתכונים של סבתא סעידה

תגובות