טבעוני: אורז אדום עם פול


אורז אדום עם פול

המצרכים– למנה של 2 כוסות אורז :
• פול קפוא 2 כוסות
• 3 בצלים קצוצים דק 
• 3-4 עגבניות מגורדות גס
• כף פפריקה מתוקה
• כף מלח
• חצי כפית סוכר
• 2 כוסות אורז (מושרה כחצי שעה במים)
• רבע כוס שמן זית / קנולה
• ניתן לשדרג עם מעט צ'ילי חריף
• 3.5 כוסות מים לאורז
• כף 1 של רסק עגבניות (לא גדושה)

אופן ההכנה :
1. בסיר רחב, מחממים את השמן
2. להוסיף את הבצל ומטגנים עד לשקיפות
3. להוסיף את העגבניות המגורדות ולערבב קלות
4. להוסיף את התבלינים + הפול הקפוא
5. לבשל כ-10 עד 15 דקות ואם יש צורך, להוסיף מעט מים.
6. לאחר שהמים התאדו להוסיף את האורז המסונן, להוסיף מים על אש גבוהה ולהרתיח עד לספיגת המים
7.להנמיך את האש ולכסות את הסיר ל15-20 דקות נוספות.

טיפ
ניתן להוסיף תיבול בהתאם לצורך


אורז אדום עם פול מתוך ספר המתכונים של סבתא סעידה
אורז אדום עם פול

למתכונים נוספים לחצו כאן: ספר המתכונים של סבתא סעידה

תגובות