המצרכים
• חצי קילו קמח לבן
• 1 כף שמרים/שמרים טריים 25 גרם
• 100 גרם מרגרינה מחמאה או חמאה של 100 גרם
• 1/2 כפית מלח
• 1/4 כוס סוכר
• 1/4 כוס שמן קנולה
• 500 גרם תמרים ללא חרצנים (אפשר להוסיף יותר)
•1 ביצה
• שומשום
• 1.5 כוסות מים פושרים (אפשר להוסיף במידת הצורך)
• חצי קילו קמח לבן
• 1 כף שמרים/שמרים טריים 25 גרם
• 100 גרם מרגרינה מחמאה או חמאה של 100 גרם
• 1/2 כפית מלח
• 1/4 כוס סוכר
• 1/4 כוס שמן קנולה
• 500 גרם תמרים ללא חרצנים (אפשר להוסיף יותר)
•1 ביצה
• שומשום
• 1.5 כוסות מים פושרים (אפשר להוסיף במידת הצורך)
אופן ההכנה
1. לערבב במיקסר את הקמח ושאר המצרכים, להוסיף
בהדרגה כוס וחצי מים פושרים יחד עם חצי כפית מלח ומערבבים עד להגעת בצק אחיד ומניחים לתפיחה.
2. לרכך את התמרים במיקרוגל למשך 30 שניות
(ללא העטיפה).
3. לחלק את הבצק לכדורים קטנים ולמלא בתוכם את התמרים
לסגור ולרדד .
4. להבריש בביצה, לפזר שומשום ולנעוץ במזלג בכל
עוגייה.
5. להכניס לתנור לחום 180 מעלות עד להזהבה.
טיפ:
אפשר קמח מלא -
אפשר קמח מלא -
אפשר להחליף בחצי כוס שמן במקום החמאה או המרגרינה -
![]() |
בעבע בתמר |
למתכונים נוספים לחצו כאן: ספר המתכונים של סבתא סעידה
תגובות
הוסף רשומת תגובה