המצרכים– למנה של 2 כוסות אורז :
•1 בצל קצוץ דק
• 2 כוסות אורז מושרים כחצי שעה במים
• רבע כוס שמן זית / קנולה
• 3.5 כוסות מים
•1/2 כף מלח
המצרכים –לתבשיל פירות יבשים:
• 3-4 בצלים חתוכים לאורך
• חופן שקדים / אגוזי מלך
• חופן שזיפים (מושרים במים קרים כחצי שעה ולסנן)
• חופן צימוקים (מושרים במים קרים כחצי שעה ולסנן)
• חופן מישמיש (מושרים במים קרים כחצי שעה ולסנן)
• 1 כף סוכר / סילאן
אופן ההכנה:
הכנת האורז:
1. בסיר רחב, מחממים את השמן
2. להוסיף את הבצל ומטגנים עד לשקיפות
3. להוסיף את האורז המסונן ולערבב קלות עם השמן והבצל
4. להוסיף את המים והמלח ולבשל על אש גבוהה עד לספיגת המים
5. לאחר ספיגת המים לכסות את הסיר ולבשל על אש נמוכה 15-20 דקות
הכנת תבשיל הפירות יבשים:
1. מטגנים את הבצל עם מעט שמן
2. להוסיף את הסוכר / סילאן
3. להוסיף את הפירות היבשים ומטגנים על אש נמוכה עד שמתקבל גוון אחיד
4. בסיום – מוסיפים את הפירות היבשים על האורז
טיפ:
•1 בצל קצוץ דק
• 2 כוסות אורז מושרים כחצי שעה במים
• רבע כוס שמן זית / קנולה
• 3.5 כוסות מים
•1/2 כף מלח
המצרכים –לתבשיל פירות יבשים:
• 3-4 בצלים חתוכים לאורך
• חופן שקדים / אגוזי מלך
• חופן שזיפים (מושרים במים קרים כחצי שעה ולסנן)
• חופן צימוקים (מושרים במים קרים כחצי שעה ולסנן)
• חופן מישמיש (מושרים במים קרים כחצי שעה ולסנן)
• 1 כף סוכר / סילאן
אופן ההכנה:
הכנת האורז:
1. בסיר רחב, מחממים את השמן
2. להוסיף את הבצל ומטגנים עד לשקיפות
3. להוסיף את האורז המסונן ולערבב קלות עם השמן והבצל
4. להוסיף את המים והמלח ולבשל על אש גבוהה עד לספיגת המים
5. לאחר ספיגת המים לכסות את הסיר ולבשל על אש נמוכה 15-20 דקות
הכנת תבשיל הפירות יבשים:
1. מטגנים את הבצל עם מעט שמן
2. להוסיף את הסוכר / סילאן
3. להוסיף את הפירות היבשים ומטגנים על אש נמוכה עד שמתקבל גוון אחיד
4. בסיום – מוסיפים את הפירות היבשים על האורז
טיפ:
![]() |
אורז לבן עם פירות יבשים |
למתכונים נוספים לחצו: ספר המתכונים של סבתא סעידה
תגובות
הוסף רשומת תגובה