מילוי
קובה:
•4-5 בצלים
•חצי קילוגרם בשר בקר / חזה עוף
• חופן פטרוזיליה קצוצה
• 1 כפית פלפל שחור
• מלח לפי הטעם
• 1 כפית בהרט
• 1 כפית פפריקה מתוקה
•4-5 בצלים
•חצי קילוגרם בשר בקר / חזה עוף
• חופן פטרוזיליה קצוצה
• 1 כפית פלפל שחור
• מלח לפי הטעם
• 1 כפית בהרט
• 1 כפית פפריקה מתוקה
בצק קובה:
• 3 כוסות סולת
• 1 כפית מלח
• 3-4 כפות שמן
• 1/2 כוס בורגול שטוף במים (אופציה)
• 1/2 כפית כורכום
רוטב:
• 1 בצל קצוץ דק
• 3 עגבניות מגורדות
• 2 כפות רסק עגבניות
• 1 כפית פפריקה מתוקה
• 1 כפית מלח
• 1 כפית פלפל שחור
• 3-5 קישואים חתוכים לעיגולים ** לא לקלף
• חצי ק"ג דלעת חתוכה לחתיכות קטנות (להשאיר עם הקליפה)
הכנת הרוטב:
1. נוסיף מעט שמן לסיר
2. מטגנים את הבצל
3. מוסיפים את התבלינים
4. מוסיפים את העגבניות המגורדות והרסק
5. מוסיפים את הקישואים והדלעת
6. מוסיפים מים עד לרתיחה ומבשלים כעשרים דקות
7. מוסיפים את הקובות בהדרגה ולאחר שהקובות התקשו מנמיכים לאש נמוכה ומבשלים בערך כחצי שעה.
טיפ
- להוסיף מים לפי הצורך
• 1 בצל קצוץ דק
• 3 עגבניות מגורדות
• 2 כפות רסק עגבניות
• 1 כפית פפריקה מתוקה
• 1 כפית מלח
• 1 כפית פלפל שחור
• 3-5 קישואים חתוכים לעיגולים ** לא לקלף
• חצי ק"ג דלעת חתוכה לחתיכות קטנות (להשאיר עם הקליפה)
הכנת הרוטב:
1. נוסיף מעט שמן לסיר
2. מטגנים את הבצל
3. מוסיפים את התבלינים
4. מוסיפים את העגבניות המגורדות והרסק
5. מוסיפים את הקישואים והדלעת
6. מוסיפים מים עד לרתיחה ומבשלים כעשרים דקות
7. מוסיפים את הקובות בהדרגה ולאחר שהקובות התקשו מנמיכים לאש נמוכה ומבשלים בערך כחצי שעה.
טיפ
- להוסיף מים לפי הצורך
![]() |
קובה עם דלעת וקישואים |
הקובה האהובה עלי. סבתא הייתה מכינה כל שישי ושמה בקופסאות. אנשים היו מגיעים מכל השכונה לקחת אוכל. סבתא סעדת את כולם תודה שלימדת אותנו מהי נתינה
השבמחק