סמבסוק
במילוי גבינה
המצרכים:
• 1 ק"ג גבינה צפתית
• 2-3 ביצים וכף קמח
• 1 ק"ג קמח לבן
• 1 כוס שמן
• 3 כוסות מים
• 2 כפות שמרים יבשים / 50 גרם שמרים טריים
• מלח לפי הטעם
• שומשום
אופן ההכנה:
הכנת הבצק:
1. בקערה מכניסים את הקמח
3. מוסיפים את השמרים, המלח והשמן
4. מוסיפים מים פושרים בהדרגה
5. נותנים לבצק לנוח עד לתפיחה של הבצק
הכנת המילוי:
1. מגרדים את הגבינה
2. מוסיפים את הביצים, כף הקמח ומעט מלח (אם הגבינה לא מלוחה)
3. מערבבים.
הכנת הסמבוסק:
1. מרדדים את הבצק
2. לקרוץ לעיגולים בקוטר של בערך 7 ס"מ (ניתן להיעזר בכוס זכוכית)
3. מכניסים את המילוי, מקפלים לחצי עיגול ומהדקים במזלג עד לקבלת הצורה של הסמבוסק
4. מחממים תנור ל180 מעלות
5. מברישים את הסמבוסק בביצה ומפזרים שומשום
6. אופים 20 עד 30 דקות
טיפ
* ניתן להשתמש בקמח מלא (לבדוק את יחס המים לקילו קמח מלא)
למתכונים נוספים לחצו כאן: ספר המתכונים של סבתא סעידה
המצרכים:
• 1 ק"ג גבינה צפתית
• 2-3 ביצים וכף קמח
• 1 ק"ג קמח לבן
• 1 כוס שמן
• 3 כוסות מים
• 2 כפות שמרים יבשים / 50 גרם שמרים טריים
• מלח לפי הטעם
• שומשום
אופן ההכנה:
הכנת הבצק:
1. בקערה מכניסים את הקמח
3. מוסיפים את השמרים, המלח והשמן
4. מוסיפים מים פושרים בהדרגה
5. נותנים לבצק לנוח עד לתפיחה של הבצק
הכנת המילוי:
1. מגרדים את הגבינה
2. מוסיפים את הביצים, כף הקמח ומעט מלח (אם הגבינה לא מלוחה)
3. מערבבים.
הכנת הסמבוסק:
1. מרדדים את הבצק
2. לקרוץ לעיגולים בקוטר של בערך 7 ס"מ (ניתן להיעזר בכוס זכוכית)
3. מכניסים את המילוי, מקפלים לחצי עיגול ומהדקים במזלג עד לקבלת הצורה של הסמבוסק
4. מחממים תנור ל180 מעלות
5. מברישים את הסמבוסק בביצה ומפזרים שומשום
6. אופים 20 עד 30 דקות
טיפ
* ניתן להשתמש בקמח מלא (לבדוק את יחס המים לקילו קמח מלא)
![]() |
סמבוסק במילוי גבינה |
תגובות
הוסף רשומת תגובה