המצרכים:
• 1 ק״ג תפוח עץ אדום
• 800 גרם סוכר (לפי הטעם)
• לימון בינוני סחוט
אופן ההכנה:
1. מקלפים את התפוחים
2. מוצאים את החרצנים של התפוחים וחותכים כל תפוח לארבעה חלקים.
3. מניחים את התפוחים בסיר רחב ומפזרים את הסוכר מעליו
ונותנים לסיר לנוח למשך שעתיים ללא בישול.
4. לאחר שעתיים מניחים את הסיר על הגז עד לרתיחה עם מכסה סגור
5. לאחר הרתיחה להנמיך את האש, להוסיף לימון סחוט ולבשל על חום נמוך במשך כשעתיים ללא מכסה.
במהלך הבישול מידי פעם יש להוציא את הקצף שנוצר בסיר במהלך הבישול בעזרת כף מעץ.
למתכונים נוספים לחצו כאן: ספר המתכונים של סבתא סעידה
תגובות
הוסף רשומת תגובה